Bränder

Tänkte visa och berätta om bränderna här om somrarna. De två varmaste och farligaste månaderna är februari och mars. Sedan vi kom 27 jan har det varit tre riktigt stora bränder och fyra små. Igår åkte vi förbi en av de riktigt stora bränderna när vi var på väg till stranden. Räddningsarbetet pågick hela dagen.

Man ser inte så bra men branden var riktigt stor. Vi pratade med Uber chauffören och han berättade att det är såhär februari och mars månad ser ut.

Vi såg helikoptrar som hämtade vatten från havet för att släcka elden. De tillsammans med tre brandbilar lyckades tillslut släcka elden. Arbetet höll på nästan tio timmar men ännu större bränder kan hålla på flera dagar berättade chauffören.

2017 var Sydafrikas torraste år. Uber chauffören berättade att det var många bränder det året och att en del människor dog! Fruktansvärt!

När jag senare läste mig till olika bränder har det förekommit så stora bränder att hundratals familjers hem blivit förstörda/brunnit upp. En brand 2007 gjorde att 28 människor dog och ett område lika stort som hela samhället jag vuxit upp i,(mariannelund) totalförstördes.

En annan brand 2017 hette Knysna fires. Den höll på i flera dagar och flera människor skadades. Det var några som dog av sina skador och även här var det flera hundratals familjer som förlorade sina hem.

Vet ni hur det kommer sig? Det är så varmt här och så blåsigt, så en liten glöd från en cigarett kan starta allt. Förra veckan var det någon i berget som skulle laga mat påväg upp.. det berättade Uberchauffören. Han berättade också att det oftast är vi människor som startar allt. Genom rökning, matlagning osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s