De senaste dagarna…

Hej!

1. KÅKSTÄDERNA

Bilderna över visar kåkstäderna. Här bor 60 000 människor, i små skjul. De har inte rent vatten utan får alltid gå och hämta vatten. De har inga avlopp så det finns inga ordentliga toaletter, man använder gemensamma toaletter. Som dessa två gröna.

Man undrar hur de klarar av det…

Det man jobbar med är att sälja saker, kläder, skor och mat etc. Eller så har man ett enklare jobb i staden som städare, servitör, osv.

Vi besökte även en förskola här och ärligt förstod vi inte hur de klarar av dem alla varje dag. 70-90 barn varje dag, på högst 5 pedagoger. De hade inga leksaker så de lekte med sina kompisar och dansade/sjöng. Men det var otroligt givande att se och roligt att leka med barnen🤗 men man var helt slut efter bara några timmar med dem…

Här sitter de lugna och äter…

Visst smälter man av denna gullungen! 😍

2. GÅVA TILL FÖRSKOLAN

I över 2 års tid sparade jag undan lite varje vecka för att kunna handla saker som förskolan behövde. Idag handlade jag för halva summan och läraren blev så glad när jag gav det att hon började gråta. Hon gav mig en varm kram och sa att hon inte ens hade ord för hur tacksam hon var. Alla elever blev superglada och alla var så tacksamma!

Det kändes så bra i hjärtat att se dem få lite nya grejer för de har haft samma böcker sedan år 2000. Samma pussel sedan 2001. Och de hade inga papper eller mappar att lägga sina teckningar i. Detta var pengar som jag annars skulle lagt på typ en proteinbar, en vitaminwell flaska osv. Som jag istället satte in på ett konto. Kanske 20kr i veckan, i några år😄.

Det var ju också alla hjärtans dag idag! Barnen gjorde finfina kort till föräldrarna ❤ Jag hade samlingen med dem och vi pratade om vad kärlek är, vem de älskar och vem som älskar dem. Och det viktigaste, att de ska älska sig själva, ta hand om sig själva, vara snälla mot sig själva och sina kompisar. 🤗

3. STRANDMYS PÅ ALLA HJÄRTANS DAG❤

Vi var här idag från 14-20:30. Vi beställde mat till stranden och stannade för att kolla solnedgången ❤

Människorna på bilden är underbara verkligen. Har träffat vänner för livet. 💕

Hoppas ni hade en härlig Alla hjärtans dag. För mig är det en speciell dag, alla firar den inte men jag tycker det är fint att ha en dag som handlar om kärlek. Tänk om alla bara kunde visa lite mer kärlek och omtanke? Utan hat och förtryck. Utan våld.

Gillar dock inte hysterin kring att köpa massa grejer. Tanken är den viktigare tycker jag. Och att få prata och vara nära dem man älskar ❤

-Always Love, Hate Will Get You Every time.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s