Kan inte bli mer säker nu…

Ja, alltså jag har varit lite fram och tillbaka med det där med läraryrket, på grund av allt annat jag skulle vilja göra, men nu är jag helt säker att det är det jag vill.

Älskar att jobba med barn, med människor. Vill ha ett arbete där jag kan hjälpa så många människor som möjligt på samma gång, och vilket arbete är bättre än just lärare? Och där jag alltid utvecklas också.

Jag fick ju prova på att vara lärare i ett år och det var det roligaste jag gjort hittills! Hade helt fantastiskt goa elever, kollegor och såg fram emot varje dag! Så till er som undrar, kommer jag söka in till hösten och påbörja min utbildning om lärare i åk4-6!

Jag har fått hålla i lite lektioner här nere för fyraåringar, vilket har varit extremt roligt! Det var en rejäl utmaning att få alla att lyssna och hålla koncentrationen på topp i början, men idag hade jag planerat allt i minsta detalj och det blev såå lyckat!

Okej! Ni som känner mig vet att jag är ganska kreativ. Detta gjorde vi idag och detta var min planering:

1. TEMA: FÄRGEN GUL

Vi började prata om färgen gul. De fick gå runt i klassrummet en och en och leta efter något gult och peka på det. Vi pratade om de tycker färgen gul är en ledsam färg eller en glad färg. Alla tyckte glad, ”för alla gillar ju solen”, sa en av dem. De är så smarta för att vara så små!

Min planering idag utgick från denna boken som jag köpt åt dem. Fidgety betyder rastlös.

Jag läste den, frågade vad den handlade om, osv. Alla svarade och en av dem kunde återberätta/sammanställa vad boken handlade om! Blev nästan tårögd för hon har inte vågat prata inför de andra tidigare.

Efter jag läst boken hade jag och Bibbi från Babblarna, ett uppdrag åt dem! Fidgety Fish hade nämligen en massa ungar som försvunnit! (Gömde små fiskar i klassrummet på morgonen när de åt deras frukost).

2. HITTA FISKARNA

Så, de sprang runt i klassrummet och letade efter fiskarna som jag gömt. Fidgety fish, som är deras pappa, ser ledsen ut först för att han inte har sina barn.

3. När de hittat fiskarna, som hade kludd på baksidan, och satt upp dem ändrade jag snabbt den ledsna pappa till en glad!

4. RESULTAT: UPPDRAG SLUTFÖRT, BARNEN HEMMA OCH PAPPAN LYCKLIG IGEN!

DE ÄLSKADE DETTA!

Och jag med såklart. Underbara ungar kan jag säga. Jag älskar att vara Här. Just här och nu bland dessa barn. Det var svårt att få alla att lyssna på mig i början, då de är vana att bli slagna och att man skriker på dem för att de ska lyssna. MEN skam den som ger sig. Jag lyckades få dem att lyssna och alla var intresserade av det vi gjorde idag! Självklart måste man vara sträng, men jag behövde inte höja rösten. Jag behövde bara god och strukturerad planering.

Detta gör jag inte varje dag, men ofta och det jag gjort hittills är att introducera dem till Babblarna. De sitter som i trans när jag visar dem! Mer bilder om det kommer nästa vecka.

Nästa vecka är min sista på projektet. Det känns tungt faktiskt, även om jag dölängtar hem till pojkvän, familj och vänner. Jag har kommit så nära dessa barn. Kommer aldrig glömma dem ❤

Lite bilder från helgen kommer nästa inlägg, en kompis här har en del på hennes kamera.

Ha det så bra, ta hand om er. Kramar från mig ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s